Årskrönika 

En liten sammanfattning över åren som gått! Säkert är det saker som är glömda 
(eller förträngda) men de mest väsentliga är förhoppningsvis med!

Till 2008

Till 2009

Till 2010

Till 2011

Krönika 2012

Januari - Februari

Året började väl relativt lugnt utan större händelser om jag minns rätt. Hundarna fick sina dagliga promenader och med lite arbetsuppgifter ibland när det passade. På det personliga planet förflöt också det mesta utan så mycket störningar.

Mars

I år hade vi bestämt att det inte skulle bli några valpar så för Garbos del blev livet ovanligt lugnt. Hon har ju de två senaste åren haft en kull varje vår.

 

I slutet på mars startade vi upp våra träningsträffar med Garbos två kullar. Vi började med en planeringsträff som också innehöll lite grundläggande övningar.

 

April

Under april månad hade vi tre träningsträffar där vi bl a tränade fågelhantering och skott. I övrigt en mycket lugn period.

Maj

Första helgen i maj hade vi en helgträff där vi under lördagen tränade på lite olika moment efter deltagarnas önskemål. Nu hann vi ju inte med allt som önskades men så är det ju. Det är viktigare att man fullföljer det man påbörjat än att hasta igenom för att hinna så många olika saker som möjligt.

Söndagen ägnades åt att testa på hur det är att ställa upp på prov. Ett domarpar blev anlitade, Pia Stålberg och Tina Gilijam som dömde oss med den äran. Torbjörn, Pluras (Amamus Sterna Bengalensis) husse filmade det hela så deltagarna i lugn och ro själva kunde titta på hur de såg ut.

I slutat av maj startade jag och Piga (Amamus Sterna Paradisaea) och det gick kanoners, ett 1:a pris.

Juni

I juni var det dags för att åka ner till Axi för första gången sedan Thord blev sjuk. Så härligt att träffa alla och umgås, träna hund och som vanligt var det också Axi Cup där Piga och Garbo deltog. Hur det gick? Garbo och jag blev 3:a i mästarklassen och Piga och jag vann slyngelklassen.

Vi åkte direkt från Axi till Gävleborg och Unghundsderby. Det gick som ett WT och var en upplevelse i sig. Det är ju få gånger som det stämmer så bra så man har en hund i rätt ålder och man kan dela. Vi låg ganska bra med fram till sista stationen där vi 0:ade. Slutresultatet blev 73 poäng (17 + 16 +20 +20 +0) och egentligen så var vi väldigt nöjd ändå. Lite otur med en markering på sista och hjärnsläpp av mej, men kul var det.

Helgen före midsommar åkte vi till Fosen i Norge tillsammans med Gustaf och Inge-Gerd för att starta på jaktprov, Ekl med Garbo. Första dagen resulterade i ett 2:a pris men under söndagen kom den efterlängtade 1:an. Nu hade vi förberett för Garbos Norska Jaktchampionat också.

Juli

Anda helgen i juli var det dags för vår årliga kennelträff. Fredagseftermiddagen ägnades åt Rallylydnad med Emil Falk. Detta för att vi under lättsamma former återbekanta oss med varandra och få hundarna att varva ner lite.

 

Gustaf Nilsson var instruktör för Beckasinerna och Britt & Mats Gustafsson var instruktörer för Tärnorna. Det blev en mycket trevlig helg men kanske inte med samma härliga väder som fjolåret men det har kunnat vara värre. Sol under fredagen, duggregn hela lördagen och lite gråmulet under söndagen.

 

Resten av månaden ägnades mestadels till lite intensivare träning av Piga och Garbo.

 

Augusti

I början av augusti var det dags för den årligen återkommande "Dalaveckan" då vi får besök av våra vänner från Falun och Borlänge. Under denna vecka har vi också Jämtlands Cup där även Eva Thörnkvist med Corall och Quling samt Maud med Potifar deltog. Resultatet för Garbos del blev en andra plats i mästarklassen och för Pigas del en 1:a plats i Slyngelklassen. Kul!

I slutet av augusti fick Garbo och jag tid för praktisk jaktprov nere i Björkvik. Långt att åka men vi hyrde in oss på vandrarhem och åkte glad i hågen ner. Vår besvikelse blev stor när vi upptäckte hur det hela var upplagt. Det hela liknade i det mesta ett A-prov och det är inget som vi känner oss direkt tränad för och så gick det som det gick. Eftersom jag kände mej en aning lurad då jag inte har sett att reglerna för praktiskt prov har blivit ändrade så skrev jag till SSRK-HS och frågade när det hade skett. Det hade de inte och ärendet är nu skickat till SKK's jaktkommitté för behandling och i skrivande stund vet jag inte hur det hela avlöper.

September

Ny tid för praktisk jakt blev bokad i början på september och denna gång på Stora Sundby. Nu gick det också till på samma sätt som vid de tidigare praktiska proven som vi varit på och Garbo skötte sig med den äran. Äntligen kan hon kalla sig. SE N JCH! Rapporteringen från SSRK till SKK har haft sina problem och nu är det SKK som har problem med att hinna med så ännu har vi inte fått våra diplom. Det Norska kommer inte förrän det Svenska är klart...

 

I mitten av september hade vi en ny helgträff med Garbos avkommor. En mycket lyckad helg för de som deltog då vi fick tillfälle att göra mycket grundträning och eftersom vi inte var så många så fanns det tid att verkligen gå till grunden, speciellt vid skotträningen. Ett rejält arbetsprov på fältsök med många och rätt svåra terrängbyten och med vilt fick vi också tid till under söndagen.

Oktober - November

Oktober och November förflöt under rätt lugna former och med en hel del reflektioner över höstens ibland lite "omskakande" händelser (tänker på den turbulens som blev efter Garbos första praktiska jaktprov). 

Helgen före Lucia hade Eva Thörnkvist, Lena Hildingsson och jag en championatmiddag för att fira våra nybakade jaktchampions. Det blev en mycket trevlig träff där vi dels lät våra hundar jobba lite och dels njöt av en gemensamt tillagad middag med mycket prat.

December

December är rena rama lugna gatan när det gäller "hunderiet". Dels har man inte riktigt tid då det ska städas, lagas mat, baks och slitas ont med det dåliga samvetet för att man hinner för lite.

 

Till sist

För att summera året så har det på "hundfronten" varit ett rätt bra år för kenneln.

 

Garbo har blivit SE N JCH och henens avkommor har också visat framfötterna.

 

Piga 1:a Nkl

Potifar 1:a Nkl

Plura 1:a Nkl

Maxima 1:a Nkl

Nobel 2:a Nkl

Kiska 1:a Ökl

Ilo Lp1 och 1:a i lydnadsklass II

De "Sydnorska" hundar Max och Mika håller på med sin utbildning till räddningshund lavin och har kommit långt upp på stegen.

 

Känner på mej att nästa år kommer också att bli ett riktigt bra "hundår"!

 

Marith

The second we have to expose you might be the actual an amount good hublot replica sale that's what we should generally get in touch with the actual good fake. The conventional associated with this kind of good fake rolex watches may be the higher needs for that spend as well as area in the wrist watches. The actual covers in the good hublot replica big bang watches are actually kind through the 1:1 laser beam computer modeling. Usually, the actual mildew manufacturing associated with this kind of hublot replica would be the first-class. These devices which in a position to create this particular situation is actually no less than more than a hundred zillion. This kind of reproduction couldn't end up being produced by a regular small manufacturing plant. However the disadvantage is actually which this kind of inexpensive hublot replica sale are incredibly small inside the industry. Due to the higher cost about the mildew for each solitary situation, the actual view manufacturing plant won't end up being totally free to build up brand new kinds as well as they might be usually produce the actual substantially well-known design.